QRM

Quick Response Manufacturing

Een toolbox aan strategieën en oplossingen waarmee u bedrijfsresultaten optimaliseert, door het verhogen van de reactiesnelheid en flexibiliteit van de organisatie.

Intro

Voor uw klanten en voor uw resultaat draait alles om tijd

Bij QRM draait alles om tijd. Het is het antwoord op de sterk geïndividualiseerde marktvraag. Waar meer individuele wensen en snelle vernieuwing van producten heeft geleid tot een meest vraag gestuurde markt met meer on-demand produceren en de noodzaak tot sneller leveren als gevolg.

De wellicht belangrijkste opgave daarbij is het verkorten van doorlooptijden, en dit in zo’n beetje alle bedrijfsprocessen en vooral ook tussen de stappen in de processen. Teneinde producten en bijkomende diensten sneller op te leveren.

Details

QRM

Over QRM

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het in de kern om sturing op snel reageren op de vraag. Maar QRM brengt niet alleen een zienswijze. Het bevat strategieën en tools om zowel op proces als organisatorisch niveau in effectiviteit, flexibiliteit en efficiëntie te excelleren. Met aandacht voor zowel het proces en de techniek, als wel de organisatorische kant.

LEAN & QRM

Lean? Quick Response Manufacturing?
Wanneer een bedrijf lean gaat produceren of diensten leveren, wil dat zeggen dat die organisatie werkt met als doel exact  te leveren wat de klant wenst, in flow en zonder verspillingen, met medewerkers die continu verbeteren. Een organisatie die lean is, is snel en wendbaar, efficiënt en effectief.

 

 

Ook Quick Response Manufacturing is gericht op snelheid en wendbaarheid. Voor QRM is de totale doorlooptijd – de tijdspanne tussen het klantencontact en de levering van dienst of product – de belangrijkste factor. In het QRM-jargon spreekt men over de MCT – de Manufacturing Critical-path Time. Die MCT tracht men in eerste instantie te reduceren door te werken aan de ‘verloren’ tijd tussen verschillende stappen in het productieproces. De goeroe van QRM is professor Rajan Suri van de University of Wisconsin-Madison, wiens boek It’s about time gepubliceerd werd in 2010.

Neem contact op

Zonhoverweg 56, 3600 genk
+32 (0)475 86 58 35
info@QRIS.be

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!